De eerste Goudse Korendag mag gerust een succes genoemd worden.
32 Koren uit Gouda en omgeving waren naar de Goudse binnenstad gekomen om samen geweldige muziek te maken. Het weer werkte gelukkig goed mee en ook de Open Monumentendagen trokken veel publiek waardoor alle koren de aandacht kregen die ze verdienden. Wijzelf hadden de Agnietenkapel uitgekozen en toegewezen gekregen voor ons optreden.
De optredens in de Agnietenkapel werden over het algemeen heel goed bezocht, de geluiden uit andere kerken/gebouwen vertellen een zelfde verhaal.

Maar vlak voor ons optreden om 13:00 uur vulde de zaal zich werkelijk tot op het balkon en in de hal, ja zelfs buiten bleven de mensen luisteren, zo druk was het de hele dag niet geweest. Wat een heerlijke ervaring was dat. We hebben ons koor op een geweldige manier kunnen promoten. Werkelijk alles ging goed, en iedereen die ik na afloop heb gesproken was dol enthousiast. Ook onze hartelijke dank aan Felix Bots voor het weer vakkundig aan elkaar praten van alle gebeurtenissen van die dag. 
Aan het einde van een mooie korendag kwamen alle deelnemers nog eenmaal bij elkaar in de Sint Janskerk voor een afsluitende manifestatie. Een scratch-achtig gebeuren dat beslist niet door iedereen als positief werd ervaren. Een lied dat, geschreven door de stadsdichteres, niet lekker in het gehoor lag en een lastige melodielijn had en waarvan men om zich heen duidelijk kon horen dat de koren zich niet of nauwelijks hadden voorbereid. Het was jammer dat zo’n mooie dag zo rommelig afgesloten moest worden.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)