Berscherheer P.Verhoeve

Wij zijn vereerd en blij jullie te kunnen meedelen dat mr. drs. Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda, per heden de nieuwe beschermheer van ons koor is.

We hopen op een vruchtbare samenwerking en snel nader met hem kennis te kunnen maken.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)

Komt allen tesamen op zaterdagavond 21 december 2019 en geniet van een prachtig kerstconcert in de Ontmoetingskerk aan de Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen

De bronzen stemmen van het Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers en Mannenkoor Gouda’s Liedertafel worden verweven met de wonderschone klanken van de Spaanse sopraan Natalia Perez Rodriguez. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel staat onder leiding van Han-Louis Meijer en Die Gouwe Sanghers onder leiding van Jeroen Bosman.

De aanvang van het concert is 20:00 uur en de toegangsprijs €10.

U kunt genieten van de Weihnachtsglocken die door de Stille Nacht klinken als de engelstemmen die in het veld Good News vertelden over Maria’s Kind dat was geboren in Bethlehem’s Stal. En waar in het Winter Wonderland de Jingle Bells klinken om u Een Heel Gelukkig Kerstfeest te wensen.

Dit is een kleine greep uit de liederen waarvan u kunt genieten. De kerkdeuren gaan om 19:30 uur open en in de pauze staat er een kopje koffie of thee klaar (inbegrepen in de toegangsprijs).

Toegangskaarten zij te koop bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35, 2801KE Gouda, maar ook via deze website onder het kopje "bestellen" en natuurlijk via de koorleden.

Collage 2019 11 08 19 12 59

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Kerstconcert 2019 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Dank voor deze mooie verrassing - 4.0 out of 5 based on 2 votes

Leden van de locale Rabo bank kunnen stemmen van 27 september tot 9 oktober op onze Vereniging.

Dus als Rabobank uw is, steun ons dan svp in deze aactie, ga naar: https://www.rabo-clubsupport.nl/hollandse-ijssel/deelnemers

Over Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.

Rabobank. Growing a better world together.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 3.75 (4 Stemmen)
Rabo Clubsupport Actie - 3.8 out of 5 based on 4 votes

Iedere donderdagavond komen wij in wijkgebouw De Lustenburgt aan de Rijnlust 21 in Gouda bijelkaar voor de koorrepetite. Een avond vol gezelligheid maar ook hard werken. Maar het is niet alleen hard werken, het is ook een sociaal samenzijn met vrienden want dat zijn wij.

Je bent van harte welkom, en weet je wat? Zingen is ook nog eens heel erg gezond!

 1070314 1

 1070335 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1070358 1 1070370 1

  

 

 

 

 

 

 

 

 1070316 1

 1070341 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1070323 1

 1070342 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.00 (4 Stemmen)
Zomaar een repetitieavond - 4.0 out of 5 based on 4 votes

Misschien is het niet voor iedereen nodig om ons nog voor te stellen want wij zijn tenslotte al meer dan 96 jaar een begrip in Gouda.

In 2023 hopen wij ons 100-jarig bstaan te mogen vieren en daarom zijn we nu op zoek naar nieuwe leden die ons de komende jaren willen komen versterken en samen met ons over deze bijzondere gebeurtenis willen meemaken. Daarom de titel:

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Mannenkoor Gouda’s Liedertafel en zingen allemaal erg graag. Samen klinken we beter dan alleen, dus zing jij ook graag of lijkt het je leuk dat eens uit te proberen? Waarom dan niet bij ons, het is dichtbij en wij willen onze ervaring en kennis graag met je delen.

Wij repeteren iedere donderdagavond in wijk Bloemendaal/Plaswijck en willen je graag uitnodigen voor een nadere kennismaking met ons koor. Onder het genot van een kop koffie, thee of iets sterkers vertellen wij je graag over onze hobby.

Kom donderdagavond 3 oktober eens proeven aan het zingen tijdens onze open repetitieavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in Wijkgebouw De Lustenburgt aan de Rijnlust 21 in Gouda.

 1070249 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.75 (4 Stemmen)
Mogen wij ons even voorstellen (tijdens een open repetitie)? - 4.8 out of 5 based on 4 votes

Natalia 2

We zijn blij en trots dat we weer een stukje van de sluier van ons kerstconcert kunnen oplichten.

Naast alle mooie sonore mannenstemmen van regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers en Mannenkoor Gouda's Liedertafel MVC zult u tijdens ons kerstconcert ook kunnen genieten van de sopraan Natalia Perez Rodriguez.

Deze uit Spanje afkomstige sopraan is een zeer getalenteerde studente van onze dirigent Han-Louis Meijer bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Een reden temeer om de datum 21 december 2019 in uw agenda te noteren en uw kerstdagen in een fantastische sfeer te laten beginnen. U bent die avond vanaf 19:30 uur welkom in de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 in Waddinxveen. Aanvang concert 20:00 uur.

Meer info over dit concert vindt u zo spoedig mogelijk op deze website en op onze Fcebook pagina.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (3 Stemmen)
Kerstconcert 2019 - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel is een koor dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dat ook graag naar buiten uitdraagt. Dat doen we door iedere week hard te repeteren en met optredens in binnen- en buitenland. Deze optredens zijn voor de koorleden dierbare herinneringen. Niet alleen de concerten op zich houden die herinneringen levend, maar ook de foto en filmpjes die daarvan worden gemaakt.

Wij konden ons gelukkig prijzen met een vaste fotograaf die overal met ons mee ging en dat ook leuk vond. Hij legde niet alleen de concertmomenten vast maar ook de dingen er om heen. Helaas gaat deze fotograaf ons verlaten, niet omdat hij het niet meer leuk vind maar omdat hij gaat verhuizen.

Gouda’s Liedertafel is nu op zoek naar een vervanger, iemand (man of vrouw) die deze taak als (amateur)fotograaf op zich wil nemen. Iemand die met ons mee wil naar onze concerten en die voor ons vastlegt en niet bang is om te experimenteren met beeld. Iemand die onze staatsiefoto’s kan maken voor in folders of programmaboekjes waarmee we indruk kunnen maken bij anderen, filmpjes maken bij muziekstukken die we zingen om op YouTube te plaatsen enz. Misschien kan je ons ook helpen met het vullen en bijhouden van onze website. Helaas staat hier geen geldelijke vergoeding tegenover anders dan de hartelijke dank van de koorleden, met zo nu en dan een extraatje.

Denk je dat dit een uitdaging voor je is of ken je iemand waarvan je denkt dat die dit leuk vind om te doen dan gaan we graag met je in gesprek. Je kunt reageren via deze site of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (3 Stemmen)
Gezocht; (amateur) fotograaf. - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Summer vacacioneskopie1

 

Na een laatste “normale” repetitie afgelopen donderdagavond is het nu bijna tijd voor vakantie.

Bijna, want a.s. donderdag 18 juli 2019 is het nog “Bonte avond” voor de koorleden van Gouda’s Liedertafel. Samen met onze partners en donateurs komen wij deze periode nog eenmaal bij elkaar voor een avond met zang, sketches, hapjes en drankjes, kortom voor een heel gezellige avond.

Deze avond huldigen wij ook onze jubilarissen. Dit jaar ontvangen Arie Ernst en Ben Schaareman de jubileumspeld van het KNZV uit handen van onze gewest vertegenwoordiger Cor Godefrooi.

 

1e ernst. arie

bas schaareman. ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1e tenor - Arie Ernst                                                                  bas - Ben Schaareman

 

Op 22 augustus pakken wij de repetitiedraad weer op en gaan ons dan vooral richten op de komende kerstconcerten op 12 en 17 december in verzorgingshuizen in Gouda en op 21 december samen met het mannenkoor Die Gouwe Sanghers uit Boskoop in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen.

Ook staat nog het voorjaarsconcert op het programma dat op 28 maart 2020 zal plaatvinden in de Sint Janskerk in Gouda samen met de Brassband Schoonhoven. En daarna volgen nog vele andere concerten in Gouda, maar ook in het buitenland. Houd u deze pagina en onze concertagenda op de website in de gaten en u weet dan waar u ons kunt vinden.

Graag tot 22 augustus, komt u dan ook ons koor versterken? U bent dan welkom in wijkgebouw “De Lustenburgt” aan de Rijnlust in Gouda.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.83 (3 Stemmen)
Het is vakantie - 4.7 out of 5 based on 3 votes

Zaterdag 25 mei zal ons koor twee maal een optreden verzorgen tijdens het Fulco Korenfestival in IJsselstein.

U vindt ons om 12 uur in de NH Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg en om 14:30 uur in de Basiliek aan de Sint Nicolaasstraat,

Beide concerten duren een half uur en u kunt genieten van oa Abendfrieden van Schubert; Schmiedengeselle van Lortzing; het bekende bluesnummer Jacobs Ladder en vele andere mooie stukken.

Zien wij u daar ook,bij een van de concerten (of bij allebei)? Graag tot dan!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (3 Stemmen)
Gouda's Liedertafel te gast bij Fulco's Festival IJsselstein - 5.0 out of 5 based on 3 votes