Mannenkoor Gouda’s Liedertafel is een koor dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dat ook graag naar buiten uitdraagt. Dat doen we door iedere week hard te repeteren en met optredens in binnen- en buitenland. Deze optredens zijn voor de koorleden dierbare herinneringen. Niet alleen de concerten op zich houden die herinneringen levend, maar ook de foto en filmpjes die daarvan worden gemaakt.

Wij konden ons gelukkig prijzen met een vaste fotograaf die overal met ons mee ging en dat ook leuk vond. Hij legde niet alleen de concertmomenten vast maar ook de dingen er om heen. Helaas gaat deze fotograaf ons verlaten, niet omdat hij het niet meer leuk vind maar omdat hij gaat verhuizen.

Gouda’s Liedertafel is nu op zoek naar een vervanger, iemand (man of vrouw) die deze taak als (amateur)fotograaf op zich wil nemen. Iemand die met ons mee wil naar onze concerten en die voor ons vastlegt en niet bang is om te experimenteren met beeld. Iemand die onze staatsiefoto’s kan maken voor in folders of programmaboekjes waarmee we indruk kunnen maken bij anderen, filmpjes maken bij muziekstukken die we zingen om op YouTube te plaatsen enz. Misschien kan je ons ook helpen met het vullen en bijhouden van onze website. Helaas staat hier geen geldelijke vergoeding tegenover anders dan de hartelijke dank van de koorleden, met zo nu en dan een extraatje.

Denk je dat dit een uitdaging voor je is of ken je iemand waarvan je denkt dat die dit leuk vind om te doen dan gaan we graag met je in gesprek. Je kunt reageren via deze site of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Gezocht; (amateur) fotograaf. - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Summer vacacioneskopie1

 

Na een laatste “normale” repetitie afgelopen donderdagavond is het nu bijna tijd voor vakantie.

Bijna, want a.s. donderdag 18 juli 2019 is het nog “Bonte avond” voor de koorleden van Gouda’s Liedertafel. Samen met onze partners en donateurs komen wij deze periode nog eenmaal bij elkaar voor een avond met zang, sketches, hapjes en drankjes, kortom voor een heel gezellige avond.

Deze avond huldigen wij ook onze jubilarissen. Dit jaar ontvangen Arie Ernst en Ben Schaareman de jubileumspeld van het KNZV uit handen van onze gewest vertegenwoordiger Cor Godefrooi.

 

1e ernst. arie

bas schaareman. ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1e tenor - Arie Ernst                                                                  bas - Ben Schaareman

 

Op 22 augustus pakken wij de repetitiedraad weer op en gaan ons dan vooral richten op de komende kerstconcerten op 12 en 17 december in verzorgingshuizen in Gouda en op 21 december samen met het mannenkoor Die Gouwe Sanghers uit Boskoop in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen.

Ook staat nog het voorjaarsconcert op het programma dat op 28 maart 2020 zal plaatvinden in de Sint Janskerk in Gouda samen met de Brassband Schoonhoven. En daarna volgen nog vele andere concerten in Gouda, maar ook in het buitenland. Houd u deze pagina en onze concertagenda op de website in de gaten en u weet dan waar u ons kunt vinden.

Graag tot 22 augustus, komt u dan ook ons koor versterken? U bent dan welkom in wijkgebouw “De Lustenburgt” aan de Rijnlust in Gouda.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.75 (2 Stemmen)
Het is vakantie - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Zaterdag 25 mei zal ons koor twee maal een optreden verzorgen tijdens het Fulco Korenfestival in IJsselstein.

U vindt ons om 12 uur in de NH Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg en om 14:30 uur in de Basiliek aan de Sint Nicolaasstraat,

Beide concerten duren een half uur en u kunt genieten van oa Abendfrieden van Schubert; Schmiedengeselle van Lortzing; het bekende bluesnummer Jacobs Ladder en vele andere mooie stukken.

Zien wij u daar ook,bij een van de concerten (of bij allebei)? Graag tot dan!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Gouda's Liedertafel te gast bij Fulco's Festival IJsselstein - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Zing jij ook zo graag? Klink jij onder de douche ook zo geweldig of vragen je huisgenoten je al snel om ermee te stoppen? Kom dan gerust eens bij ons langs tijdens onze open repetitie op zaterdag 18 mei 2019 in de Agnietenkapel in Gouda. Wij zijn Mannenkoor Gouda’s Liedertafel en zingen allemaal ook erg graag en samen klinken we beter dan alleen. Dus waarom kom je het niet eens bij ons proberen, wij willen onze ervaring en kennis graag met jouw delen. Je vind ons in de Agnietenkapel in de ochtend tussen 11 en 12 uur en in de middag tussen 2 en 3 uur. Tussendoor kun je daar ook terecht voor informatie over ons koor.

Gezamenlijk kunnen we letterlijk de wereld aan. Waarom, omdat muziek verbroederd, dat hebben we in ons 96-jarig bestaan wel bewezen. Naast optredens in Gouda hebben we concerten gezongen in vele plaatsen in Nederland. Ook waren we vaak te gast in het buitenland zoals o.a. in Duitsland, Engeland en Wales en in Zwitserland.
Wij zingen graag de bekende mannenkoorliederen maar ook moderne stukken staan bij ons op het repertoire. Wil jij ook deel uitmaken van deze groep mannen en samen met ons muziek maken? Wil jij ook mee op onze altijd heel gezellige concertreizen, waarbij ook de partners meekunnen, kom dan eens proeven aan het zingen tijdens een repetitieavond.

Wij repeteren iedere donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Wijkgebouw De Lustenburgt aan de Rijnlust 21 in Gouda (Plaswijk). Je bent van harte welkom.
Volg ons ook op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Kom proeven aan het zingen - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Woensdagavond 9 januari 2019 heeft ons koor met een kleine serenade in het Huis van de Stad, afscheid genomen van onze beschermheer, burgemeester Milo Schoenmaker. 
We zongen onder andere een aangepaste versie van de ode op onze mooie stad Gouda:

Milo zegt adieu, 
voor Gouda is dat sneu.
Wij nog jaren door, 
met dank van 't mannenkoor.
Goudse kazen, grote gaten,
Grachten, kaarsen, oude straten
Sluis aan 't Mallegat
Gouda IJsselstad

IMG 20190110 113746 871

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Wij wensen hem veel succes en sterkte toe in zijn nieuwe baan.
Foto: Theo Krins

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.75 (2 Stemmen)
Afscheid beschermheer - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Gisteren (6 januari) HBF2018020856719 kleintjewas officieel het einde van ons jubileumjaar en vandaag vieren we dat we 96 jaar zijn geworden. #hiephiephoera

Donderdagavond kijken we tijdens de nieuwjaarsreceptie terug naar het afgelopen jaar en toasten we op het nieuwe. En voor de komende tijd #samenopwegnaar100jaar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Hieperdepiep Hoera - 5.0 out of 5 based on 1 vote

kerst klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Kerstwens - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Zaterdag 27 okotber 2018 heeft ons koor meegedaan aan de KNZV Holland Korendag. 

Samen met 11 mannenkoren uit het gewest Holland verschenen we voor een jury die ons beoordeelde op verschillende dingen zoals Zuiverheid, Ritmiek en Nuancering.

Helaas starte de dag met een probleempje. De pianist was ziek waardoor onze dirigent als pianist ging fungeren en wij het dus eigenlijk zonder dirigent moesten optreden. Het was een gote gok maar het heeft wonderwel goed uitgepakt. 

De werken die we ter beoordeling aan de jury hebben voorgezongen waren o.a. Wildersruch en Abendfrieden van Schubert, Slavenkoor van Verdi, Pelgrimskoor van Wagner en het Izje Cheruvimy van Bortnjanski. De Rivers of Babylon, Jacobs Ladder en Conquest of Paradise werden begeleid op de djembe door Jeroen Groot.

Aan het einde van de dag mochten we de derde prijs in ontvangst nemen. Qua puntenaantal kwamen we eigenlijk in aanmerking voor de 2e prijs, maar aangezien er twee koren waren (Zoetermeers mannenkoor en Dordrechts mannenkoor KNA) die met hetzelfde aantal punten, net boven ons eindigden hadden beide recht op de eerste plaats. En als de voorzitter van de jury de puntentelling bekend maakt en begint met de woorden; "Als je als koor zo goed bent dat je eigenlijk zonder dirigent zo goed kunt presteren dan tel je mee en heb je dubbel en dwars een prijs verdiend!", dan ben je zo trots als een pauw.

Hé, een derde plaats is toch fantastisch?

22 137 1puntentelling Leerdam klein

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
3e plaats Holland Korendag 2018 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Onderweg naar 100 jaar - 4.5 out of 5 based on 4 votes
Gouda's Liedertafel breekt met traditie - 4.8 out of 5 based on 4 votes