Hoera, we gaan weer repeteren!

Hier hebben we lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover. Onder strikte voorwaarden uiteraard, maar toch, het voelt weer goed.

Helaas is onze huidige oefenruimte veel te klein om volgens de RIVM regels de repetities weer op te pakken maar gelukkig is

Gouda's Harmonie 'De Pionier' zo vriendelijk geweest hun repetitieruimte vanaf donderdag 9 juli as voor ons open te stellen, en dat waarderen we zeer.

 DSD0727 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 Yeh, we mogen weer !!!!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Yeh, we mogen weer !!!! - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Volgens MP Rutte, tijdens zijn Corona persconferentie deze week, mogen koren weer, onder bepaalde voorwaarden, opstarten!
Er gloort dus weer licht aan de horizon, of worden we bijgemaakt met een dode mus?

Er gaan nu de wildste verhalen de ronde, bijvoorbeeld dat je als je binnen wilt oefenen minstens 3 meter atsand moet houden in een ruimte van 4 meter hoog. Nou dat gaat natuurlijk niet gebeuren en dat is ook niet reeel. Wie heeft zo'n ruimte en met 3 meter afstand kan je elkaar niet eens horen. Nee dit zou geen haalbare kaart zijn, laten we eerst de voorwaarden van het RIVM maar afwachten. Ik hoop van harte dat zij de aanbevelingen van Koornetwerk Nederland en anderen in hun overwegingen mee nemen want die hebben prima aanbevelingen gedaan.

Op Clasic FM kunnen we oa het volgende lezen:

Onlangs schreven 1 miljoen Nederlandse koorzangers, van onder andere Cappella Amsterdam, het Groop Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor, een open brief aan het RIVM. De boodschap: het is de hoogste tijd om de regels voor koorzang te versoepelen. Inmiddels is uit betrouwbaar onderzoek gebleken dat zingen zelfs veiliger is dan spreken als het gaat om de uitstoot van aerosolen. “De verwarring is compleet nu we wél in een vol vliegtuig naast elkaar mogen zitten, maar samen zingen nog altijd als een te groot risico wordt bestempeld, zelfs met voldoende tussenruimte of in de buitenlucht. Het is allemaal steeds moeilijker uit te leggen,” schrijven de koorzangers. Tijdens de laatste persconferentie is bekendgemaakt dat zangkoren per 1 juli onder voorwaarden weer kunnen oefenen en optreden. Het RIVM komt binnenkort met een richtlijn. We moeten dus nog even geduld hebben, maar zingen in een koor mag straks dus weer. Meezingen bij missen, concerten en in stadions blijft nog wel verboden.Snapt u het nog?

Wordt vervolgd!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Er gloort weer licht aan de horizon - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Afgelopen dinsdagavond heeft, net als vorige week de jubuileumcommissie, nu ook de muziekcommissie via een Skype verbinding de stand van zaken besproken. Wat kan wel en wat niet? Zou onze concertreis in oktober wel door kunnen gaan? We zullen het pas na 28 april weten, en dan zal het waarschijnlijk nog steeds een vraagteken zijn.
Maar om voorbereid te zijn op alles, en tegen die tijd niet voor verrassingen te komen staan, is er toch maar vast een programma gemaakt voor de kerkdienst in de Dom van Keulen, wat de afsluiter van de reis moet worden. Dit programma moet de goedkeuring van het bisdom krijgen en daar kan nog wat tijd overheen gaan.
Verder de mogelijkheden besproken hoe we, als er een versoepeling van de omgangsregels zou komen, de repetities weer zouden kunnen oppakken. Misschien, als er weer grotere groepen bij elkaar mogen komen, steeds apart met de stemgroepen? We zullen het zien.
Blijf gezond allemaal.

20200407 muziekcm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Voorbereid op (bijna) alles - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Bestuur, dirigent en zangers van ons koor zijn heel vereerd u het volgende te kunnen meedelen.

Deze week hebben we de officiële uitnodiging binnen gekregen om zondagavond 11 oktober een Vesperdienst muzikaal te ondersteunen in de Dom van Keulen. Deze dienst wordt live uitgezonden op radio en televisie (WDR). Dit is een once in a lifetime mogelijkheid, en u begrijpt dat we deze kans met beide handen hebben aangepakt.

dom van keulen buiten

dom van keulen binnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al enkele maanden zijn we bezig met de invulling van onze concertreis naar Wuppertal die plaats gaat vinden van 9 t/m 11 oktober 2020, met dit als kers op de taart.

Naast een ontmoeting met de Haaner Männergesangverein 1886 en Frauenchor Dacapo (waarmee we op zaterdag 5 september een concertje geven in Gouda) gaan we op 10 oktober in Wuppertal een gezamenlijk concert met deze twee koren verzorgen, maar ook de omgeving verkennen en vooral leuke dingen doen. En daar is dus deze verrassing bij gekomen. Zin in!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Vereerd met uitnodiging - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Op de persconferentie van afgelopen donderdag van Premier Rutte en het RIVM, is aangekondigd dat bijeenkomen op plaatsen met meer dan 100 personen niet meer is toegestaan tot en met 31 maart 2020. Een drastische maatregel maar vooral bedoeld om er voor te zorgen dat we dit virus zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

Helaas moeten ook wij u dus meedelen dat ook ons voorjaarsconcert met Brassband Schoonhoven van 28 maart a.s. niet zal doorgaan. We gaan uiteraard ons best doen om een andere datum voor dit concert te vinden en zullen u daarover op de hoogte houden. Al aangekochte kaarten blijven geldig tot het volgende concert.

Ook zijn onze repetities zijn tot nader orde uitgesteld.

Blijf veilig, zeker als u tot een risicogroep behoort!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Corona Virus - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Berscherheer P.Verhoeve

Wij zijn vereerd en blij jullie te kunnen meedelen dat mr. drs. Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda, per heden de nieuwe beschermheer van ons koor is.

We hopen op een vruchtbare samenwerking en snel nader met hem kennis te kunnen maken.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Nieuwe beschermheer - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Komt allen tesamen op zaterdagavond 21 december 2019 en geniet van een prachtig kerstconcert in de Ontmoetingskerk aan de Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen

De bronzen stemmen van het Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers en Mannenkoor Gouda’s Liedertafel worden verweven met de wonderschone klanken van de Spaanse sopraan Natalia Perez Rodriguez. Mannenkoor Gouda’s Liedertafel staat onder leiding van Han-Louis Meijer en Die Gouwe Sanghers onder leiding van Jeroen Bosman.

De aanvang van het concert is 20:00 uur en de toegangsprijs €10.

U kunt genieten van de Weihnachtsglocken die door de Stille Nacht klinken als de engelstemmen die in het veld Good News vertelden over Maria’s Kind dat was geboren in Bethlehem’s Stal. En waar in het Winter Wonderland de Jingle Bells klinken om u Een Heel Gelukkig Kerstfeest te wensen.

Dit is een kleine greep uit de liederen waarvan u kunt genieten. De kerkdeuren gaan om 19:30 uur open en in de pauze staat er een kopje koffie of thee klaar (inbegrepen in de toegangsprijs).

Toegangskaarten zij te koop bij Boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35, 2801KE Gouda, maar ook via deze website onder het kopje "bestellen" en natuurlijk via de koorleden.

Collage 2019 11 08 19 12 59

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Kerstconcert 2019 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Dank voor deze mooie verrassing - 4.3 out of 5 based on 3 votes

Leden van de locale Rabo bank kunnen stemmen van 27 september tot 9 oktober op onze Vereniging.

Dus als Rabobank uw is, steun ons dan svp in deze aactie, ga naar: https://www.rabo-clubsupport.nl/hollandse-ijssel/deelnemers

Over Rabo ClubSupport

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.

Rabobank. Growing a better world together.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 3.75 (4 Stemmen)
Rabo Clubsupport Actie - 3.8 out of 5 based on 4 votes

Iedere donderdagavond komen wij in wijkgebouw De Lustenburgt aan de Rijnlust 21 in Gouda bijelkaar voor de koorrepetite. Een avond vol gezelligheid maar ook hard werken. Maar het is niet alleen hard werken, het is ook een sociaal samenzijn met vrienden want dat zijn wij.

Je bent van harte welkom, en weet je wat? Zingen is ook nog eens heel erg gezond!

 1070314 1

 1070335 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1070358 1 1070370 1

  

 

 

 

 

 

 

 

 1070316 1

 1070341 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1070323 1

 1070342 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.00 (4 Stemmen)
Zomaar een repetitieavond - 4.0 out of 5 based on 4 votes