Hoera de kogel is door de kerk, we gaan weer beginnen!

Nog niet direct, maar wel heel snel. De aangekondigde versoepelingen zoals die vrijdag zijn aangekondigd door Rutte en De Jonge laten groen licht om weer van start te gaan.

Tromgeroffel:

We gaan weer repeteren en wel per 1 juli 2021.

Gezien de versoepelingen die nu zijn aangekondigd kunnen we weer op een veilige manier gaan repeteren als volledig koor. Zeker gezien de hoge vaccinatiegraad binnen ons koor.

De dirigent wijst er met klem op dat we na zo’n lange tijd niet repeteren weer van de bodem af aan moeten beginnen met technieken zoals o.a. de ademhaling. Dus voor we weer aan optredens kunnen gaan denken zijn we nog wel even bezig, het streven is een kerstconcertje binnen eigen kring in het Pioniergebouw en natuurlijk de nieuwjaarsreceptie.

Na bijna een anderhalf jaar pakken we de draad weer op waar gebleven waren. Eindelijk mogen we weer gaan repeteren en zingen. Het zal vreemd zijn, maar ook fantastisch om elkaar weer te zien. We zullen weer helemaal van onderaf moeten beginnen want anderhalf jaar niets doen heeft de stembanden waarschijnlijk geen goed gedaan. Maar hé, we klagen niet, we gaan er weer voor.

Samen op weg naar 100 jaar Mannenkoor Gouda's Liedertafel!

Heb jij nu ook zo'n zin om te gaan zingen, samen met ons allemaal mooie dingen te gaan doen? Kom dan vanaf 1 juli ook eens mee repeteren, je vind ons in het Pionier gebouw op het Sluiseiland, Ankerpad 2. Laat hier even een berichtje achter of mail naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.50 (3 Stemmen)
De dag waarvan je wist dat hij ging komen - 0.3 out of 5 based on 3 votes

Vanmiddag bereikte ons het droeve bericht dat onze zangersvriend bariton Roel Ananias op de veel te jonge leeftijd van 67 jaar is overleden. Hij heeft een strijd gestreden die hij niet kon winnen.

Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Nel, zijn kinderen en kleinkinderen en wensen hen heel veel sterkte met dit verlies.

Rust zacht Roel, wij zullen je heel erg missen.

bar ananias. roel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.50 (4 Stemmen)
Zangervriend overleden - 0.5 out of 5 based on 4 votes

Wij zijn mannenkoor Gouda’s Liedertafel en zingen zonder onderbreking al 98 jaar. Maar helaas sinds het begin van de corona uitbraak vorig jaar lagen ook onze repetities stil. Het was een mooie lente, maar helaas ook een nare, sombere en voor veel mensen een vooral eenzame periode. We hielden contact met elkaar via een speciale GLT-app en we belden veel met elkaar, want een gesprekje zo nu en dan doet goed, dat verzacht het feit dat je elkaar niet kan zien. Er werd gefietst en gewandeld, maar repeteren, zo alleen met de computer, bleef toch lastig.

En toen was daar begin juli eindelijk het verlossende woord; we mogen weer: HOERA!

En dus gingen we 9 juli weer van start. Niet iedereen kon of durfde het aan om deze start te maken, enkelen van ons vallen tenslotte onder de kwetsbare groep. Maar de gemiddeld dertig mannen die het wel aandurfden zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. En toen ging het helaas eind september toch weer mis en zo zitten we nu weer thuis en studeren weer achter de computer.

Maar het is wéér lente!

We zijn een jaar verder en hopelijk kunnen we snel weer met volledige bezetting aan de slag, de vooruitzichten met de vaccinaties zijn goed en we kijken reikhalzend uit om weer aan de slag te gaan. We zijn niet alleen een mannenkoor maar vooral ook een grote vriendenclub. Voor ons het zwijgen werd opgelegd hadden we grote plannen, er stonden mooie concerten gepland in Gouda en Duitsland met als hoogtepunt een concert in de Dom van Keulen, dat uitgezonden zou worden via de Duitse radio en televisie. Helaas, maar we laten de moed niet zakken, we gaan door zodra er groen licht komt. De contacten voor alle concerten zijn al gelegd, dus zo gauw het weer kan zullen we ook weer op zangreis gaan. We geven niet op!

Het zingen zit ons nu eenmaal in het bloed; zin om ook mee te doen?

Ons mannenkoor bestaat uit zo' n 50 leden en hoopt in 2023 het 100 jarig bestaan te vieren. Sinds 2007 staat het koor onder de bezielende leiding van Han-Louis Meijer. We repeteren één keer in de week, op de donderdagavond in het gebouw van de Pionier aan het Ankerpad (Sluiseiland). Het koor heeft een brede muzikale oriëntatie.

Zoals gezegd gooide corona roet in het eten, want we repeteren nu al een hele tijd niet. En dat is jammer want repeteren heeft ook een sociale functie. Het is, ondanks het harde werken, reuze gezellig. Ook voor koffie en borrels is er tijd. Dit alles missen we ontzettend, maar kijken vooral uit naar betere tijden.

Wil je, nadat de coronatijd voorbij is, ook gezellig en goed begeleid zingen in een gezellig mannenkoor, laat dat ons dan even weten via deze website www.liedertafel.nl onder het kopje Lid? We nemen dan contact met je op, maar tot dan, blijf vooral gezond.

 DSD0724 preview

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen gaan we op weg naar 2023, ons 100-jarig jubileumjaar!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 2.92 (6 Stemmen)
Sound after Silence - 2.8 out of 5 based on 6 votes

Zangersvrienden

Raar eigenlijk: De start van het nieuwe jaar is bijna geruisloos voorbijgegaan. Veel App-gebruikers hebben elkaar digitaal gefeliciteerd, maar verder…. Nog steeds zitten we thuis.

Andere jaren zouden we vandaag weer voor het eerst samenkomen en het GLT-jaar openen met een feestelijke nieuwjaarsreceptie in ons oefenlokaal, met een drankje en een feestelijk hapje. Maar we weten allemaal dat dit nu nog niet verstandig, en zelfs verboden, is. Laten we eerst wachten op veiliger tijden zodat we later in het jaar dit festijn kunnen inhalen.

Daarom langs deze weg voor iedereen een gelukkig, gezond en muzikaal 2021

Allemaal ook gefeliciteerd met ons Mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Het is vandaag de 98ste verjaardag van ons koor.

Ja ons 100 jarig jubileum in 2023 komt snel in zicht. Tegen die tijd zijn het vast betere tijden, maar hopelijk al veel eerder natuurlijk want we hopen dat de vaccinatie welke binnenkort van start gaat ons in 2021 al veel meer vrijheid gaat geven zodat we weer kunnen genieten van het samen zingen en we ons op dit jubileum kunnen voorbereiden. Want zodra het kan wil iedereen weer repeteren. Alle leden die ik spreek kijken er zeer naar uit, zo ook Han Louis. Natuurlijk moeten we als zangers dan onze stem weer trainen en de stemgroepen weer op elkaar afstemmen. Gewoon lekker samen zingen maar ook, als we er weer klaar voor zijn, samen optreden.

Als koor staan we natuurlijk niet alleen, we zijn blij met onze gastvrouwen, donateurs, adverteerders en publiek. We zijn een onderdeel van de Goudse gemeenschap en willen daar ook actief aan bijdragen.

Volgend jaar kunnen we bij gelegenheid van de oudjaarsdag voor onze 99ste verjaardag (zonder corona) hopelijk weer iets organiseren en dan aandacht krijgen in de Goudse Media.

Laten we allemaal vanavond thuis het glas heffen en in gedachten op ons koor en onze medezangers een proost uitbrengen.

Laten we aan het begin van dit nieuwe jaar nog even stilstaan bij Louis ten Broeke die ons in het afgelopen jaar is ontvallen.

Verder wil ik nog even melden dat Sonja, de echtgenote van ons voormalig koorlid Jaap Perdijk is overleden.

 

Maar bij de start van dit nieuwe jaar kijken we vooruit tot de vaccinatie zover is gevorderd dat we weer kunnen beginnen.

Dus tot het zover is: wees voorzichtig en blijf gezond,

 

Hartelijke groet,

Piet van Vliet

Voorzitter Mannenkoor Gouda’s Liedertafel.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 3.42 (6 Stemmen)
Gefeliciteerd allemaal - 3.3 out of 5 based on 6 votes

Toen we elkaar bij de vorige jaarwisseling nog een mooi en gezond jaar toewensten, vol mooie concerten en evenementen, konden we niet bevroeden wat een dramatisch jaar dit zou gaan worden.

We bereiden ons voor op het concert met Brassband Schoonhoven in de Sint Janskerk, een bezoek aan Gouda van Frauenchor DaCapo uit Wuppertal - Duitsland en ons tegenbezoek later dit jaar. Het bevrijdingsconcert in de Sint Janskerk, het Gouds Korenfestival, verschillende kerstconcerten. De realiteit zou anders zijn, het ging allemaal niet door.

Dachten we eerst nog aan een korte virusgolf, er kwam een volledige lockdown.

Wat een teleurstelling, we mochten zelfs op een gegeven moment niet meer repeteren. En toen dat eenmaal weer wel mocht was de vraag; maar hoe dan? Goede raad was duur, dat kon niet meer in de Lustenburgt waar we al meer dan 30 jaar te gast waren. Gouda’s harmonie De Pionier bracht uitkomst, we konden op de donderdag in hun gebouw terecht voor deze periode met een optie op een permanente basis. Daar hebben we graag gebruik van gemaakt en vanaf 9 juli fijne repetities beleefd. Wat hadden we het zingen gemist. Na een aantal weken werd besloten de ruimte permanent te gaan huren en afscheid te nemen van de Lustenburgt. Inmiddels is het muziekgebouw van De Pionier aan het Ankerpad 2 in Gouda ons nieuwe onderkomen.

Een ludieke actie van onze gastvrouwen zorgde ervoor dat we eigen mondmaskers kregen en daarmee konden we veilig naar de repetities komen en gaan. We haalden er zelfs de krant mee. De vreugde was helaas van korte duur want de tweede virusgolf kwam als een tsunami over ons heen en we zitten weer thuis, wachtend op betere tijden voor ons allemaal.

Zodra we mogen zingen en repeteren gaan we ons erop voorbereiden om zoveel mogelijk afgelastte concerten in te halen, u hoort dan uiteraard zo snel mogelijk weer van ons.

 

Leden en bestuur van “Mannenkoor Gouda ’s Liedertafel” wensen u allen een goede gezondheid toe, mooie kerstdagen en een gelukkig en veel beter nieuwjaar.

Samen gaan we op weg naar 2023, ons 100-jarig jubileumjaar!

kerstconcert 2010 032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Wat een jaar! - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Wat een fijne verrassing voor alle koorleden van het bestuur

Fijne kerstdagen allemaal

131683815 10159211039740827 5877378939718421757 n

131620342 10159211039655827 5074668588036229110 n

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Kerstverrassing - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Vrijdag 23-10-2020 bereikte ons het droeve bericht dat één van onze zangers, de bas Louis ten Broeke op 87-jarige leeftijd is overleden.

bas broeke. louis ten

 

 

 

 

 

 

 

Onze gedachten en condoleances gaan uit naar zijn vrouw Anny en zijn kinderen en kleinkinderen, en wensen hen sterkte in deze droeve dagen.

Helaas zullen ook wij in deze periode gehouden zijn aan de nu geldende regels en dus niet voor de laatste maal voor hem en zijn familie mogen zingen.
Als laatste afscheid zullen wij voor hem en zijn naasten een erehaag vormen bij het verlaten van de kerk.
Rust zacht Louis en dank voor alles wat je voor ons koor hebt gedaan.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Louis ten Broeke overleden - 5.0 out of 5 based on 1 vote

verhuisd

 

Na meer dan 30 jaar ons repetitieadres aan de Rijnlust in Gouda te hebben gehad zijn wij per 26 september 2019 verhuisd naar het muziekgebouw van Gouda's Harmonie De Pionier.

In de Lustenburgt wij wij alle afgelopen jaren met heel veel plezier gerepeteerd. feest gevierd, vergaderd, gasten ontvangen en met elkaar lief en leed gedeeld. Helaas heeft de Corona-epedemie daarbij roet in het eten gegooid. Het was heerlijk toen we per 1 juli weer met de repetities mochten beginnen maar dat kon in de Lustenburgt helaas niet volgens de regels van het RIVM. Goede raad was duur en tijdens onze zoektocht naar een vervangende ruimte heeft de Pionier haar deuren voor ons wijd open gezet en waren we daar van harte welkom en konden we op anderhalve meter afstand van elkaar repeteren. Aangezien we niet weten wanneer er een eind gaat komen aan deze pandomie hebben we in goed overleg besloten onze spullen te pakken en te verhuizen naar de lokatie aan het Ankerpad (sluiseiland)

We zijn er klaar voor om daar nieuwe herinneringen te gaan maken en vanuit daar de toekomst een nieuw impuls te geven. We gaan samen opweg naar 100 jaar Gouda's Liedertafel

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Wij zijn verhuisd - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Als je mij 25 jaar geleden had gevraagd wat een koor is, dan had ik je waarschijnlijk geantwoord dat dat een groep mensen is die samen liedjes zingen die ze ingestudeerd hebben.

Als je mij 15 jaar geleden had gevraagd wat een koor is, dan had ik je waarschijnlijk geantwoord dat het een groep mensen is die plezier hebben in het leren van liedjes en die daarna ook uitvoeren.

Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd wat een koor is, dan had ik je waarschijnlijk geantwoord dat dat een groep mensen is die samen werken aan het instuderen van liederen, ook als ze daar nu net even geen zin in hebben, en zelfs als ze misschien een wat mindere dag hebben, maar toch maken ze er samen iets heel moois van. Ik had je dan ook verteld dat dat iets is wat ik mijn hele leven al wilde doen, maar altijd dacht dat daar ik niet goed genoeg voor was.

Als je mij 5 jaar geleden had gevraagd wat een koor is, dan had ik je waarschijnlijk geantwoord dat dat een groep mensen is dat werkt aan een prachtige collectie liederen en probeert om die precies op de juiste manier uit te voeren zodat juryleden dat ook kunnen waarderen. Ik had je dan geantwoord dat je alleen maar zo goed kan zijn als het koor waarmee je zingt.

Als je 1 jaar geleden had gevraagd wat een koor is, dan had ik je waarschijnlijk geantwoord dat dat een groep mensen is die samen uren repeteren om de muziek nog perfecter te maken en samenwerken om de mensen iets te laten voelen als je die muziek zingt. Ik zou je ook geantwoord hebben dat het een groep van mensen is dat samengehouden word door een emotionele band en er is altijd wel een lied dat dat bewijst. En ook al zijn ze niet altijd de beste vrienden, ze zijn een.

Vandaag zou ik je willen vertellen dat een koor ook een familie is. Een koor is een familie die, misschien dan niet door een bloedband word samengehouden, maar door de liefde voor de muziek. Een koor is een familie waarbij hun hart klopt op de maat van de muziek. Een familie die elkaar misschien niet altijd aardig vindt, maar wel een familie die van elkaar heeft leren houden, en een familie die nooit iemand in de steek laat. Ik zou je zeggen dat zingen in een koor iets is dat ik al bijna heel mijn leven doe, en dat mijn koorfamilie tegenslagen, hoofdpijn en angsten heeft gekend en dat misschien juist nu nog steeds kent. Misschien is er geen garantie dat we ooit nog samen zullen optreden en misschien is ons laatste optreden al geweest en wisten we dat helemaal niet eens. Maar daar gaan we niet vanuit. Want een koor is meer dan een groep mensen die een liedje zingen dat ze geleerd hebben. Het zijn uren, dagen, maanden en jaren van verbonden zijn met elkaar en er is geen een virus die dat gaat veranderen!

Vrij vertaald van Choir – by Chloe door Joop Meijers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Wat is een koor? - 5.0 out of 5 based on 1 vote