Zaterdag 27 okotber 2018 heeft ons koor meegedaan aan de KNZV Holland Korendag. 

Samen met 11 mannenkoren uit het gewest Holland verschenen we voor een jury die ons beoordeelde op verschillende dingen zoals Zuiverheid, Ritmiek en Nuancering.

Helaas starte de dag met een probleempje. De pianist was ziek waardoor onze dirigent als pianist ging fungeren en wij het dus eigenlijk zonder dirigent moesten optreden. Het was een gote gok maar het heeft wonderwel goed uitgepakt. 

De werken die we ter beoordeling aan de jury hebben voorgezongen waren o.a. Wildersruch en Abendfrieden van Schubert, Slavenkoor van Verdi, Pelgrimskoor van Wagner en het Izje Cheruvimy van Bortnjanski. De Rivers of Babylon, Jacobs Ladder en Conquest of Paradise werden begeleid op de djembe door Jeroen Groot.

Aan het einde van de dag mochten we de derde prijs in ontvangst nemen. Qua puntenaantal kwamen we eigenlijk in aanmerking voor de 2e prijs, maar aangezien er twee koren waren (Zoetermeers mannenkoor en Dordrechts mannenkoor KNA) die met hetzelfde aantal punten, net boven ons eindigden hadden beide recht op de eerste plaats. En als de voorzitter van de jury de puntentelling bekend maakt en begint met de woorden; "Als je als koor zo goed bent dat je eigenlijk zonder dirigent zo goed kunt presteren dan tel je mee en heb je dubbel en dwars een prijs verdiend!", dan ben je zo trots als een pauw.

Hé, een derde plaats is toch fantastisch?

22 137 1puntentelling Leerdam klein

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
3e plaats Holland Korendag 2018 - 5.0 out of 5 based on 2 votes