Volgens MP Rutte, tijdens zijn Corona persconferentie deze week, mogen koren weer, onder bepaalde voorwaarden, opstarten!
Er gloort dus weer licht aan de horizon, of worden we bijgemaakt met een dode mus?

Er gaan nu de wildste verhalen de ronde, bijvoorbeeld dat je als je binnen wilt oefenen minstens 3 meter atsand moet houden in een ruimte van 4 meter hoog. Nou dat gaat natuurlijk niet gebeuren en dat is ook niet reeel. Wie heeft zo'n ruimte en met 3 meter afstand kan je elkaar niet eens horen. Nee dit zou geen haalbare kaart zijn, laten we eerst de voorwaarden van het RIVM maar afwachten. Ik hoop van harte dat zij de aanbevelingen van Koornetwerk Nederland en anderen in hun overwegingen mee nemen want die hebben prima aanbevelingen gedaan.

Op Clasic FM kunnen we oa het volgende lezen:

Onlangs schreven 1 miljoen Nederlandse koorzangers, van onder andere Cappella Amsterdam, het Groop Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor, een open brief aan het RIVM. De boodschap: het is de hoogste tijd om de regels voor koorzang te versoepelen. Inmiddels is uit betrouwbaar onderzoek gebleken dat zingen zelfs veiliger is dan spreken als het gaat om de uitstoot van aerosolen. “De verwarring is compleet nu we wél in een vol vliegtuig naast elkaar mogen zitten, maar samen zingen nog altijd als een te groot risico wordt bestempeld, zelfs met voldoende tussenruimte of in de buitenlucht. Het is allemaal steeds moeilijker uit te leggen,” schrijven de koorzangers. Tijdens de laatste persconferentie is bekendgemaakt dat zangkoren per 1 juli onder voorwaarden weer kunnen oefenen en optreden. Het RIVM komt binnenkort met een richtlijn. We moeten dus nog even geduld hebben, maar zingen in een koor mag straks dus weer. Meezingen bij missen, concerten en in stadions blijft nog wel verboden.Snapt u het nog?

Wordt vervolgd!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Er gloort weer licht aan de horizon - 5.0 out of 5 based on 1 vote