Na ruim bijna vijf maanden in de ban van het Coronavirus te zijn geweest en niet meer te hebben gezongen anders dan met het studieprogramma op de computer, heeft Mannenkoor Gouda’s Liedertafel voorzichtig de draad weer opgepakt en zijn de gezamenlijke repetities weer begonnen.

Alleen voor hen die daar behoefte aan hebben en die het aandurven dan, want gezien de gemiddelde leeftijd en gezondheidssituatie van sommige mannen, ziet niet iedere zanger het zitten om nu al weer samen te oefenen. En dat is heel begrijpelijk, toch heeft iets meer dan de helft van de mannen genoeg van het wachten en is met veel plezier weer aan de studieavonden begonnen.

P1110885 1

P1110903 1

P1110913 1

P1110907 1

 

 

 

 

 

Foto's: Wim Zuijdendorp iov GLT

De stemmen hebben behoorlijk te lijden gehad onder de coronaomstandigheden, maar dirigent Han-Louis Meijer is heel tevreden over de opbouw die nu weer sinds 9 juli gaande is. Langzaam is weer begonnen met de ademhalingstechnieken en het ophalen van al reeds ingestudeerde stukken. Er is begonnen met een uurtje studietijd en dat gaat in de loop van de weken uitgebreid worden tot men weer in het normale ritme is gekomen.

En dan zijn er nog de strikte meter regels van het RIVM om weer samen te mogen komen. De anderhalve meter uit elkaar, een goed geventileerde ruimte en een hoogte die luchtcirculatie kan bevorderen. Dat was een probleem in de huidige oefenruimte van het mannenkoor. Helaas was daar geen mogelijkheid om die afstand te kunnen garanderen en ook de hoogte van de locatie was niet ideaal. Gelukkig bood Gouda’s Harmonie de Pionier uitkomst door hun oefenruimte aan het Ankerpad beschikbaar te stellen en daar wordt door het mannenkoor dankbaar gebruik van gemaakt.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Gouda’s Liedertafel zingt weer! - 5.0 out of 5 based on 1 vote