95 Jaar geleden had Gouda twee mannenkoren, het mannenkoor DOK (Door Ontspanning Kunst) en het koor van de sigarenmakers, maar voor twee koren was geen ruimte meer. Een afnemend ledenaantal bij beide koren was daar onder andere de oorzaak van. Op 7 januari 1923 fuseerden beide koren tot het mannenkoor Gouda’s Liedertafel. En kijk nu eens wat daar, 95 jaar later, uit voort is gekomen, een mannenkoor dat bruist van de energie, dat het verleden koestert en in ere houdt, maar vooral vooruit kijkt naar een zonnige toekomst.

Wij zijn jarigHet is nu 2018 en mannenkoor Gouda’s Liedertafel kan, mede dank zij die fusie, dit jaar het 95-jarig jubileum vieren. Zouden de mannen van toen ooit hebben stilgestaan bij het idee dat hun beslissing van dat moment zo een lang leven beschoren zou zijn? Waarschijnlijk niet maar vandaag de dag plukken de huidige koorleden daar wel de vruchten van. En natuurlijk hopen de mannen over 5 jaar het 100-jarig bestaan te mogen vieren.

In 2018 zal uitgebreid stil worden gestaan bij 95 jaar mannenkoor Gouda’s Liedertafel. Het hoogtepunt van het jubileumjaar wordt een groots concert in de Goudse Schouwburg op 13 oktober 2018. Deze avond kunt u genieten van een zeer gevarieerd programma met het mannenkoor Gouda’s Liedertafel speels en serieus als middelpunt. De muzikale leiding is in handen van dirigent Han-Louis Meijer, die het koor telkens weer tot grote hoogte weet te brengen. Uiteraard word er hard gewerkt aan het nieuwe repertoire. Tijdens het jubileumconcert zullen ook solisten een fraaie bijdrage leveren aan de toch al zeer gevarieerde muziekstijlen van het koor. Zij beloven u nu al een spectaculaire avond.

Het feestjaar start op de middag van de oprichtingsdatum 7 januari 2018 met een receptie en een klein concert voor genodigden, waarbij de koorleden graag willen proosten op een geweldig feestjaar en een mooie toekomst. Via deze weg wil het bestuur ook graag oud-koorleden uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Deze feestelijke bijeenkomst zal plaats hebben in de Agnietenkapel in de Goudse binnenstad. Aanvang van deze bijeenkomst is 15:00 uur. Bent u een oud koorlid en wilt u hierbij aanwezig zijn? Dan kunt u (onder vermelding receptie) kaarten aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u kaarten reserveren voor het jubileumconcert, dat kan via het reserverings formulier

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.75 (2 Stemmen)
Mannenkoor Gouda’s Liedertafel viert feest - 4.5 out of 5 based on 2 votes