Toen we elkaar bij de vorige jaarwisseling nog een mooi en gezond jaar toewensten, vol mooie concerten en evenementen, konden we niet bevroeden wat een dramatisch jaar dit zou gaan worden.

We bereiden ons voor op het concert met Brassband Schoonhoven in de Sint Janskerk, een bezoek aan Gouda van Frauenchor DaCapo uit Wuppertal - Duitsland en ons tegenbezoek later dit jaar. Het bevrijdingsconcert in de Sint Janskerk, het Gouds Korenfestival, verschillende kerstconcerten. De realiteit zou anders zijn, het ging allemaal niet door.

Dachten we eerst nog aan een korte virusgolf, er kwam een volledige lockdown.

Wat een teleurstelling, we mochten zelfs op een gegeven moment niet meer repeteren. En toen dat eenmaal weer wel mocht was de vraag; maar hoe dan? Goede raad was duur, dat kon niet meer in de Lustenburgt waar we al meer dan 30 jaar te gast waren. Gouda’s harmonie De Pionier bracht uitkomst, we konden op de donderdag in hun gebouw terecht voor deze periode met een optie op een permanente basis. Daar hebben we graag gebruik van gemaakt en vanaf 9 juli fijne repetities beleefd. Wat hadden we het zingen gemist. Na een aantal weken werd besloten de ruimte permanent te gaan huren en afscheid te nemen van de Lustenburgt. Inmiddels is het muziekgebouw van De Pionier aan het Ankerpad 2 in Gouda ons nieuwe onderkomen.

Een ludieke actie van onze gastvrouwen zorgde ervoor dat we eigen mondmaskers kregen en daarmee konden we veilig naar de repetities komen en gaan. We haalden er zelfs de krant mee. De vreugde was helaas van korte duur want de tweede virusgolf kwam als een tsunami over ons heen en we zitten weer thuis, wachtend op betere tijden voor ons allemaal.

Zodra we mogen zingen en repeteren gaan we ons erop voorbereiden om zoveel mogelijk afgelastte concerten in te halen, u hoort dan uiteraard zo snel mogelijk weer van ons.

 

Leden en bestuur van “Mannenkoor Gouda ’s Liedertafel” wensen u allen een goede gezondheid toe, mooie kerstdagen en een gelukkig en veel beter nieuwjaar.

Samen gaan we op weg naar 2023, ons 100-jarig jubileumjaar!

kerstconcert 2010 032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Wat een jaar! - 5.0 out of 5 based on 2 votes