Met Basler Liedertafel

Onder het motto “Zingen met vrienden maakt vreugde – met vreugde zingen maakt vrienden” reist het mannenkoor Gouda’s Liedertafel van 5 t/m 8 mei 2017 af naar het Zwitserse Bazel om de vriendschapsbanden met het Männerchor Basler Liedertafel uit die stad te vernieuwen. In mei 2015 was het Zwitserse mannenkoor te gast in Gouda en heeft, samen met het Mannenkoor Gouda’s Liedertafel, een indrukwekkend concert gegeven in de Sint Janskerk in Gouda.

De zangers van Gouda’s Liedertafel reizen in mei met twee bussen af naar Bazel samen met partners, donateurs en een begeleidingstrio. Zij zullen daar worden opgewacht door nog een tiental koorleden die op eigen gelegenheid reizen. Bijna honderd mensen zullen deze concertreis meemaken.

Het gezamenlijk concert zal plaatsvinden op zondag 7 mei vanaf vijf uur ’s middags in de bekende Peterskirche, in het oude centrum van Bazel. Ook zullen enkele excursies worden gemaakt zoals een tour door de stad

Bazel en omgeving. De in Gouda opgegroeide theoloog Erasmus ligt in de Zwitserse hoofdstad begraven; als afsluiting van de Erasmusherdenking van het afgelopen jaar is een bezoek aan zijn graf tijdens deze koorreis van Gouda’s Liedertafel opgenomen. De zaterdagmiddag word afgesloten met een concertje van beide mannenkoren op het binnenplein van het oude stadhuis van Bazel.

Beide mannenkoren kijken vol verwachting uit naar deze hernieuwde kennismaking.

Een try-out voor het concert in Bazel zal op zaterdag 22 april plaatsvinden in de Sint Janskerk in Schiedam. Dit is een gratis concert en begint om 15:00 uur. Er zijn o.a. werken te horen van Bortnjanski en Sj.Djesachar, maar ook van P.Boone, F.Farian, Vangelis en R. Rodgers. Het koor word tijdens beide concerten begeleid door een trio o.l.v. Peter de Vries.

Het Mannenkoor Gouda’s Liedertafel, opgericht in 1923, mag zich gelukkig prijzen met meer dan 60 leden. In 2018 hoopt het koor zijn 95-jarig jubileum te vieren in de Goudse Schouwburg. Sinds januari 2007 staat het mannenkoor onder enthousiaste leiding van dirigent Han Louis Meijer.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (11 Stemmen)
We gaan naar Bazel - 5.0 out of 5 based on 11 votes