012050 Oscar PF Han Meijer 002018 3 674x900

Han-Louis Meijer is in 1956 te Amsterdam geboren. Hij begon op 7-jarige leeftijd met zijn pianostudie en werd op 17-jarige leeftijd toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Onder leiding van Jan Wijn studeerde hij voor zijn onderwijsakte-B (1978) en zijn solistendiploma (1980).

Op uitnodiging van pianist Hans Broekman begon hij de studie Liedbegeleiding, waarvoor hij in 1982 afstudeerde.
Tijdens deze studie werkte hij onder andere met grootheden als; Felix de Nobel, Herman Krebbers, Rudolf Jansen en Sandor Vegh.
Na deze studie werd Han-Louis door maestro Thom Bollen van de "fijne kneepjes van het metier" voorzien. Hij werd gevraagd als een van de begeleiders tijdens de Masterclasses van Elisabeth Schwarzkopf (1984 en 1986) en tevens als begeleider tijdens het Internationaal Vokalistenconcours te 's Hertogenbosch. Han Louis trad op met beroemdheden als sopraan Inessa Galante, mezzo-sopraan Gail Gilmore, de tenoren Neil Shicoff, en Bruno Sebastian, bas-bariton Edmund Tolliver en meesterviolist Maxim Vengerov.
In Nederland werkt hij al jaren met o.a. Frans Fiselier, Leo Geers, Harry v/d Plas, Ruxandra Voda en Marten Smeding. Hij begon op 16-jarige leeftijd met dirigeren (Bijlmeroperette en hervormd kerkkoor Amstelveen) en werkte van 1992 tot begin 1994 als assistent koordirigent bij de Nederlandse Opera te Amsterdam. Vanaf 1989 tot 2002 werkte hij intensief en met veel plezier samen met de wereldberoemde sopraan Cristina Deutekom, en heeft nog wekelijks baat van haar kennisoverdracht. Hij is sinds 1994 als docent piano en vocal-coach verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Na een aantal belangrijke concerten van ons koor te hebben begeleid en enkele Master-classes te hebben verzorgd is hij sinds januari 2007 dirigent en artistiek leider geworden van ons mannenkoor Gouda’s Liedertafel.