voorjaarsconcert 2012

 

Voor het eerst in een hele lange tijd konden wij ons weer eens presenteren tijdens een eigen voorjaarsconcert. Voor dit concert hadden we de sfeervolle Gouwekerk afgehuurd en het Alphens Kozakkenkoor uitgenodigd. Het bureau voor technische ondersteuning Klaproos was gevraagd de verlichting voor zijn rekening te nemen, wat ze op een geweldige manier hebben gedaan.

Beide koren hebben zich aan het begin van het concert gepresenteerd met het lied Tebe Pojem, door de massale zang gingen de accenten die wij graag in dit lied toepassen helaas verloren. Gouda's Liedertafel vervolgde het optreden met Die Nacht van F.Schubert, Chor der Geister van Chezy en Der Wandrer, waarna de Kozakken het podium overnamen. Zij brachten tijdens hun eerste optreden een scala aan Liturgische muziek uit de Orthodoxe kerk.

 wij vervolgden ons programma voor de pauze met Lascia ch'io Pianga en Seigneur je vous en prie en besloten na een korte feestelijke onderbreking met het Festgesang van C.Siegler.

Een onderbreking omdat we ruimte hadden ingepland om onze 2e tenor Henk Smith te huldigen vanwege zijn 40-jarig zangersjubileum. Henk werd toegesproken door de voorzitter. Als blijk van waardering voor alles wat hij voor het koor heeft gedaan kreeg hij een speldje en oorkonde uitgereikt dat hem tot erelid van ons koor maakte. Ook de secretaris van het KNZV was heel positief, hij herinnerde zich Henk als iemand die de mannenkoorzang altijd een warm hart toe draagt. Henk mocht van de KNZV de speld en oorkonde ontvangen die hoort bij 40 jaar koorlidmaatschap.

Na de pauze hadden beide koren zich omgekleed en heeft Gouda's Liedertafel als gastheer het 2e deel van het programma geopend met vier Engels/Amerikaanse songs. Aan het einde van dit optreden hadden we nog een verrassing in petto en dit maal voor onze beschermheer, burgemeester Wim Cornelis. Het koor heeft afscheid van hem genomen omdat hij per 1 juli met pensioen gaat.

De voorzitter heeft dhr. Cornelis bedankt voor zijn niet aflatende spontane inzet voor het koor. Zichtbaar ontroerd was hij toen bleek dat ook hij werd benoemd tot erelid van ons koor, iets wat nog niet eerder aan iemand is toegekend die geen koorlid is geweest. In zijn dankwoord gaf dhr. Cornelis aan dat dit beschermheerschap voor hem beslist geen lastige opgave is geweest omdat hij van ons koor is gaan houden en nu als erelid zal hij zich nog meer gaan inzetten om voor ons koor bijzondere concerten binnen te gaan halen.

De speldjes die bij het erelidmaatschap horen zijn speciaal voor deze gelegenheid ontworpen en gemaakt door goudsmid en koorlid Frank Koopmans (Steenbok - Waddinxveen), waarvoor onze hartelijke dank.

Na nog een ronde van het Kozakkenkoor, die nu ook een luchtiger blokje brachten waarbij het publiek meerdere malen in de verleiding kwam om mee te klappen. Na het gezamenlijk gezongen You'll never walk alone mochten beide koren een staande ovatie van het publiek in ontvangst nemen.

Na afloop is het in de bovenzaal van Sociƫteit Concordia nog lang onrustig gebleven.