Het koor zong aansluitend de ode op de mooie stad Gouda waarna onze beschermheer, burgemeester Pieter Verhoeve, het woord kreeg. Uiteraard feliciteerde hij het koor met dit bijzondere jubileum en verraste ons met de mededeling, dat het Zijne Majesteit had behaagd ons de zilveren Koninklijke Erepenning toe te kennen, wat met een daverend applaus werd ontvangen. Iedereen besefte maar al te goed wat een bijzondere eer dit is.

P1230485 1

P1230559 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het koor bracht toen het feestlied "Mijn Liedertafel" ten gehore. Ook dit werd bijzonder goed ontvangen door de aanwezigen. Hierna was het woord aan Joop Meijers om het jubileumblad, een glossy met de naam “Sigaar uit eigen doos” presenteren. Met gepaste trots werd het eerste exemplaar aan onze beschermheer overhandigd en bij de uitgang kreeg iedereen er een mee naar huis, samen met een speciaal door de Goudse microbrouwerij 1923 voor ons gebrouwen biertje.

P1230508-1.jpg

Na de overhandiging van de glossy werd hij nogmaals op het podium gevraagd en werd hem verteld dat de koorleden unaniem besloten hadden om hem tot erelid van het koor te benoemen.

Toespraken waren er verder van Frauenchor DaCapo uit Wuppertal en van de secretaris van het KNZV. Na het officiële gedeelte van de middag was het eindelijk tijd, dat ook de koorleden van een welverdiend drankje konden gaan genieten. Tegen het einde van de middag werden de oud-koorleden en ieder die maar wilde, uitgenodigd om met het koor naar voren te komen en samen het lied “Das Morgenrot” te zingen. Het klonk geweldig. Wat een fantastische middag, een goede aftrap voor de rest van het jaar.

Wilt u weten wat er nog meer gaat gebeuren dit jaar? Hou dan vooral de agenda op deze website in de gaten.

P1230531 1