En dus gingen we 9 juli weer van start. Niet iedereen kon of durfde het aan om deze start te maken, enkelen van ons vallen tenslotte onder de kwetsbare groep. Maar de gemiddeld dertig mannen die het wel aandurfden zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan. En toen ging het helaas eind september toch weer mis en zo zitten we nu weer thuis en studeren weer achter de computer.

Maar het is wéér lente!

We zijn een jaar verder en hopelijk kunnen we snel weer met volledige bezetting aan de slag, de vooruitzichten met de vaccinaties zijn goed en we kijken reikhalzend uit om weer aan de slag te gaan. We zijn niet alleen een mannenkoor maar vooral ook een grote vriendenclub. Voor ons het zwijgen werd opgelegd hadden we grote plannen, er stonden mooie concerten gepland in Gouda en Duitsland met als hoogtepunt een concert in de Dom van Keulen, dat uitgezonden zou worden via de Duitse radio en televisie. Helaas, maar we laten de moed niet zakken, we gaan door zodra er groen licht komt. De contacten voor alle concerten zijn al gelegd, dus zo gauw het weer kan zullen we ook weer op zangreis gaan. We geven niet op!

Het zingen zit ons nu eenmaal in het bloed; zin om ook mee te doen?

Ons mannenkoor bestaat uit zo' n 50 leden en hoopt in 2023 het 100 jarig bestaan te vieren. Sinds 2007 staat het koor onder de bezielende leiding van Han-Louis Meijer. We repeteren één keer in de week, op de donderdagavond in het gebouw van de Pionier aan het Ankerpad (Sluiseiland). Het koor heeft een brede muzikale oriëntatie.

Zoals gezegd gooide corona roet in het eten, want we repeteren nu al een hele tijd niet. En dat is jammer want repeteren heeft ook een sociale functie. Het is, ondanks het harde werken, reuze gezellig. Ook voor koffie en borrels is er tijd. Dit alles missen we ontzettend, maar kijken vooral uit naar betere tijden.

Wil je, nadat de coronatijd voorbij is, ook gezellig en goed begeleid zingen in een gezellig mannenkoor, laat dat ons dan even weten via deze website www.liedertafel.nl onder het kopje Lid? We nemen dan contact met je op, maar tot dan, blijf vooral gezond.

 DSD0724 preview

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen gaan we op weg naar 2023, ons 100-jarig jubileumjaar!