Jubileum concert

Jarenlang is er keihard naar toe gewerkt, ons 90-jarig jubileumconcert. Na het spektakel in 2008 wist iedereen het zeker, dit zijn wij en beter wordt het niet. Nou dat moet je niet te snel zeggen. Het is nu 2013 en we hebben weer een jubileumconcert achter de rug. En weet je wat, we hebben het concert van vijf jaar geleden ruimschoots overtroffen.

In 2009 hebben we reeds de grondslag gelegd voor dit concert. De eerste nieuwe werken werden vanaf dat moment in de grondverf gezet en na verloop van tijd op de repertoirelijsten voor concerten geplaatst. Niet alles wat door dirigent en muziekcommissie werd bedacht is gebruikt, deels door tekort aan tijd, deels doordat het niet in het programma paste. Maar wat in het vat zit …..

Dit jaar was ook de kaartverkoop een unicum, binnen een week waren er meer dan 500 kaarten uitgezet onder de leden en dat resulteerde weer in een uitverkochte schouwburg. Geweldig wat een kick gaf dat tijdens de voorbereidingen. Te weten dat je niet voor een halve zaal hoeft te zingen

Ook nieuw dit maal was het zingen met de begeleiding van een band, en uit het hoofd zingen met tekstmonitoren als “spiekbriefje”. In beide gevallen mag het experiment als zeer geslaagd worden beschouwd.

Ook de foto’s en filmpjes die als achtergrond werden getoond konden op veel waardering van het publiek rekenen, een compliment voor John Trooster en Rob Koopmans die hier vele uren ingestoken hebben om alles zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Ook het lichtplan zat geraffineerd in elkaar. Grote complimenten zijn ook hier zeker op zijn plaats voor de mensen achter de schermen die alles op tijd op de beeldschermen lieten verschijnen en op het juiste moment de teksten op onze monitoren brachten. Dank ook aan de presentator, die het weer voor elkaar bracht om het publiek een mooi menu voor te schotelen.

Uiteraard ook een woord van dank aan ons gastkoor, close-harmoniegroep UpStairs, die een mooie afwisseling vormde in het programma. En last but not least, dank aan Han-Louis Meijer, onze dirigent, voor zijn geweldige inzet bij beide koren.

Kortom het hele concert was een groot feest, zowel voor de zangers als voor het publiek die vele malen een lied met luid applaus beloonde. De reacties na afloop van het publiek waren overweldigend, dit is waar we het voor gedaan hebben, en voor diegene die dit concert gemist hebben, u kunt natuurlijk alvast kaarten voor ons volgende jubileumconcert in 2018 reserveren.