Wij zijn op zoek naar jou

Een impressie van een repetitie avond in de Lustenburgt met veel van onze leden. Wij, als koor uit Gouda, repeteren wekelijks op de donderdagavond. Aan het woord komen Jan Blom en Piet van Vliet die over ons koor vertellen. We repeteren met plezier en, voor deze gelegenheid, in de kleding die we veel bij onze concerten dragen.

We zingen de exodussong en jacobsladder. Volledige versie's elders op deze website. Bekijk deze video en word daarna lid van dit mooie mannenkoor of, en dat mag natuurlijk ook, vriend of vriendin van ons.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op onze repetities.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.45 (11 Stemmen)
Bij dit koor - 4.5 out of 5 based on 11 votes

Ons bestuur bestaat uit 5 leden waarvan Piet, Gert en Kees het dagelijks bestuur vormen. René en Martin zijn algemeen bestuurslid. Het bestuur zorgt ervoor dat de diverse commissie's, zoals Public Relations, Muziekcomissie en andere, hun werk kunnen doen. Dit bestuur komt 1 maal per maand bijeen en heeft voorafgaand aan onze repetities een luisterend oor voor alle leden. 

Piet van Vliet Piet van Vliet
Voorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
2e breij. gert Gert Breij
Secretaris
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1e tenor   dijk kees van klein Kees van Dijk
Penningmeester
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
bar raats. rené René Raats
Bestuurslid
Martin Helpes Martin Helmes
Bestuurslid

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.63 (8 Stemmen)
Ons bestuur - 4.6 out of 5 based on 8 votes

Wie is onze beschermheer?

Pieter Verhoeve is geboren in Dordrecht, 27 juli 1981, getrouwd en sinds 13 november 2019 burgemeester van Gouda en politicus voor de SGP.

Pieter Verhoeve

Dhr. Verhoeve is getrouwd en is vader van vijf dochters.

Verhoeve groeide op in een ondernemersgezin in Bleskensgraaf, gelegen in de Alblasserwaard. Hij behaalde in 1999 zijn propedeuse Leraar basisonderwijs aan de Driestar hogeschool in Gouda. In 2004 volgde zijn doctoraal politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht alsmede een bachelor rechtsgeleerdheid (in 2007). Zijn rechtenopleiding sloot hij cum laude af met een master in de rechtsfilosofie (in 2008) aan de Universiteit Leiden. Van 2008 tot 2011 volgde hij de beroepsopleiding advocatuur in Breda. 

Tijdens en na zijn universitaire studie geschiedenis was Verhoeve docent geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer aan het Wartburg College, locatie Marnix in Dordrecht. Ook publiceerde hij een boek over de geschiedenis van het dorpje Wijngaarden.

Na zijn studie rechten werd Verhoeve advocaat, gericht op arbeids- en bestuursrecht. Tevens was hij docent rechten aan de Driestar Hogeschool.

Politieke en bestuurlijke loopbaan

Verhoeve werd in 2006 (burger)raadslid ChristenUnie/SGP in de gemeente Dordrecht. Vanaf 2011 was hij voorzitter van de adviescommissie van de gemeenteraad van Dordrecht. In mei 2012 werd hij door de gemeenteraad van Oudewater voorgedragen als burgemeester.

Tot 26 september 2013 was hij drager van de Rode lantaarn, de aanduiding voor de jongste burgemeester van Nederland.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 3.90 (5 Stemmen)
Onze beschermheer - 3.8 out of 5 based on 5 votes

GLT 1923
Het koor

Het mannenkoor Gouda's Liedertafel is op 7 januari 1923 ontstaan uit een fusie van het Gouds mannenkoor DOK (Door Oefening Kunst) en een koor van sigarenmakers. Het repertoire bestaat voornamelijk uit een selectie van bekende mannenkoorliederen, musical- en operettemelodieën maar ook moderne muziek. Deze muziek is te beluisteren op cd’s: in 1997 een kerst-cd, in 1998 een jubileum-cd en in 2011 een cd met een algemene indruk van het repertoire.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.75 (4 Stemmen)
Onze geschiedenis - 4.8 out of 5 based on 4 votes