toast 95 jaarWe hebben allemaal het verhaal van het koor van de sigarenmakers en het mannenkoor DOK (Door Ontspanning Kunst) wel eens gehoord. Zij fuseerden in 1923 tot het mannenkoor Gouda’s Liedertafel. In het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw hadden zij beide geen bestaansrecht meer en waren alleen door een fusie nog te redden. En kijk nu eens wat daar, 95 jaar later, uit voort is gekomen, een mannenkoor dat bruist van de energie, dat het verleden koestert en in ere houdt, maar vooral vooruit kijkt naar een zonnige toekomst.

Het is nu het jaar 2018, een bijzonder jaar voor mannenkoor Gouda’s Liedertafel omdat we, mede dank zij die fusie, dit jaar ons 95-jarig jubileum kunnen vieren. Zouden de mannen van toen ooit hebben stilgestaan bij het idee dat hun beslissing van dat moment zo een lang leven beschoren zou zijn? Waarschijnlijk niet maar wij plukken daar nu wel de vruchten van.

95 Jaar mannenkoor Gouda’s Liedertafel is zeker een feestje waard en dat feestje gaan we vieren op zaterdagavond 13 oktober 2018 in de Goudse Schouwburg. Aan deze avond is de titel Sentimental Journey meegegeven naar een van de liederen die we die avond ook ten gehore zullen brengen. Natuurlijk zullen we terugkijken naar wat is geweest, maar het zal vooral een avond worden, waarin we vooruit zullen kijken naar de toekomst. Vooruitkijken naar een toekomst waarin we hopen ons 100-jarig bestaan te mogen gaan vieren. En om met de mooie woorden van Ramses Shaffy te spreken; We zullen doorgaan! Minstens tot 2023, wanneer we ons eeuwfeest hopen te vieren.

Het jubileumconcert op 13 oktober begint om 20:00 uur en de toegangsprijs zal een vriendenprijs zijn.

Kaarten kunt u nu al via de winkel op deze site bestellen, maar ook door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)

Piet van Vliet Voorzitter

In de donkere dagen voor Kerst zijn er genoeg dingen te beleven. De sinterklaassfeer zie en proef je overal. Zo kreeg Han Louis ook dit jaar een prachtig gedicht waarin de Sint op humoristische wijze zijn waardering uitspreekt over zijn inzet en resultaten met het koor. En Kerst brengt licht en gezelligheid en een mooie boodschap voor ons allemaal.

We kunnen een goed en actief jaar met vele hoogtepunten en bijzondere gebeurtenissen afsluiten. Zoals recent het 25 jarig GLT Jubileum van Jaap Perdijk. Maar

eerder dit jaar de succesvolle concertreis naar Zwitserland waarbij we als waardering de Triple A status kregen toebedeeld. We hebben gezongen op festivals in Nuenen en Haarlem waarbij we veel lof kregen van publiek en organisatie. Ook hebben we gezongen bij de onthulling van de bank ter nagedachtenis van Mark Schaareman in het Vroesenpark. Op deze manier konden we Ben en familie bijstaan tijdens deze bijzondere ceremonie. 

Met de jaarwisseling start ons Jubileumjaar. Gouda’s Liedertafel is opgericht op 7 januari 1923. Ja echt, we bestaan 95 jaar!! Wat een traditie en saamhorigheid spreekt hieruit. Dat gaan we natuurlijk vieren. We beginnen met de nieuwjaarsreceptie op 7 januari in de Agnietenkapel. De bekroning van het jubileumjaar wordt natuurlijk ons concert op 13 oktober in de Goudse Schouwburg. Er wordt hard gewerkt door de Jubileumcommissie en ook de fondsenwerving draait op volle toeren.

Als je 95 jaar bestaat dan doe je het goed als vereniging. Dat wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vele vrijwilligers, ieder op zijn manier. Muzikaal willen we verder verbeteren en variëren. Als vereniging willen we goede contacten met de Goudse gemeenschap onderhouden en buiten Gouda treden we graag op als ambassadeurs van Gouda. Om succesvol te blijven moeten we blijven vernieuwen en nieuwe leden aantrekken. Ieder zal daaraan moeten bijdragen en zo werken aan een mooie toekomst voor Gouda’s Liedertafel en veel zangplezier beleven.

Gezellige feestdagen toegewenst en alle goeds voor 2018 met uw dierbaren.

Piet van Vliet.
Voorzitter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (2 Stemmen)
Het woord is aan de voorzitter - 5.0 out of 5 based on 2 votes

lage VuurscheHet was een prachtige herfstdag, die 3e november. Zes mensen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiing van Meindert weer eens de wandelschoenen aan te trekken. Deze keer had Meindert een route uitgezet in de bosrijke omgeving van de Lage Vuursche. Na het genot van een kopje koffie bij de Vuursche Boer togen wij op weg. De meest schitterende herfstkleuren, vaak besche-
nen door de zon, en verschillende soorten paddenstoelen waren ons deel. Zij streelden onze ogen. Bijgaande foto getuigd hiervan.
We hadden er blijkbaar flink de pas ingezet daar het nog redelijk vroeg was toen wij weer bij ons beginpunt uitkwamen. Wij besloten daarom nog een rondje om de tuin van kasteel Drakesteyn te lopen. Helaas troffen wij onze voormalige vorstin niet in haar tuin, anders had zij ons vast uitgenodigd voor een kopje thee. Dus liepen wij door naar de Vuursche Boer voor een hapje en een drankje.
Een mooie afsluiting van een sportieve dag.
Meindert, dank je wel!
Bert en Wil van den Berg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)

Het was een prachtige dag, zaterdag 6 september. Onze open repetitie is heel druk bezocht en we hebben er met elkaar een feestje van gemaakt. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt maar
natuurlijk ook aan iedereen die een bezoekje heeft gebracht aan de Agnietenkapel om naar ons te luisteren. Een ludiek moment was natuurlijk een optreden voor de camera van The Voice of Holland.

Inmiddels hebben de koorleden via de mail een link gekregen naar het filmpje, maar wil jij ook meer weten van The Voice of Holland. Met het downloaden van de de RedRoom app kom je nog meer te weten. De RedRoom #ontour in Gouda! Aan het eind van het filmpje staat Gouda's Liedertafel, zoek het maar eens op.

 dsc5542 1

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)