P1220973 2

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

4 mei

Toen ons koor een aantal jaren geleden, door een onbenullig foutje, te vroeg voor het 8 uur signaal klaar was met zingen, werd ons na meer dan 60 jaar meegedeeld, dat we niet meer welkom waren bij de herdenkingen. Mede door de niet aflatende steun van Marinka in haar columns en artikelen zijn wij dit jaar weer teruggevraagd door het huidige comité en is aan deze slepende 4 mei affaire en eind gekomen en is onze naam nu weer voor altijd verbonden met deze herdenking. Wij hebben dan ook dit jaar weer met nederigheid en vol liefde deelgenomen aan de herdenking en hopen dat nog vele jaren te mogen blijven doen.

Erelid

Nu Marianka, helaas door persoonlijke omstandigheden, haar werk grotendeels neerlegt hebben bestuur en koorleden van mannenkoor Gouda’s Liedertafel, met algemene stemmen en als dank voor haar niet aflatende inzet, besloten om een taboe te doorbreken en haar als eerste vrouw het erelidmaatschap van ons mannenkoor aan te bieden, welke zij heel graag accepteerde.

Tijdens en na de bijeenkomst hebben we uiteraard haar toegezongen en de bijeenkomst werd afgesloten met haar lievelingslied: Va Pensiero ofwel het Slavenkoor van Verdi. Daarna is er met een glas prosecco geproost en nog gezellig nagepraat.

We zullen haar gaan missen als positieve journalist maar hopen haar samen met Richard nog vaak bij onze concerten en activiteiten te mogen begroeten.